به سايت بزرگ رزبانو خوش آمديد.وارد يا عضو شويد کاربرگرامي شما اکنون در مسير زير قرار داريد : آموزش بافتنی - آشنایی با نخ ها - نحوه شستشو بافت - اتو کردن بافت

آموزش بافتنی | آشنایی با نخ ها | شستشو بافت | اتو کردن بافت

تاريخ ارسال پست:
1395/03/04
نويسنده:
S.mirzagol
تعداد بازديد:
3941

آموزش بافتنی | آشنایی با نخ ها | شستشو بافت | اتو کردن بافت

بافتنی یکی از هنرهای کاربردی و پرطرفداری می باشد که هر روز به علاقه مندان این هنر دوست داشتنی اضافه می شود. در ادامه سری مطالب آموزش بافتنی در این جا با موضوعاتی همچون آشنایی با نخ ها و کاموا های مختلف مورد استفاده در بافتنی، نحوه صحیح شستشو لباس ها و پوشاک بافت و نحوه صحیح اتو کردن لباس های بافت در خدمت شما خواهیم بود. امیدوارم این مقاله آموزش را مطالعه بفرمایید و بتوانید از آن بهره ببرید.

 

https://up.rozbano.com/view/2973128/Knitwear%20Training.jpg

معرفی و شناخت انواع کاموا بافتنی

 

آشنایی با انواع نخ و کاموا در بافتنی:

 

1 – کامواهایی با الیاف نخی

این نوع کاموا ها از مواد کمتری برخوردارند.برای استفاده لباس های خنک و بهاری بیشتر از این نوع کاموا استفاده می شود .در هنگام شستشو کمتر تغییر حالت می دهند و فقط برای استفاده نخ های رنگ شده در هنگام شستشو به دقت بیشتری نیاز است. کاموای نخی برای پوست کمتر ایجاد حساسیت یا خارش می کند.

 

2 – کاموای کتان

نخ های کتانی را با مارک های مختلف می توان تهیه کرد. معمولا نخ های کتانی از گرمای کمتری نسبت به کامواهای پشمی برخوردارند ولی از نظر کیفیت استحکام و زیبایی در بافت کاموای مناسبی هستند. بافت نخ هایی از نوع کتان را نمی بایست خیلی شل انجام داد زیرا در اثر استفاده و گرمای بدن و شستشو بافت های شل و افتادگی زیادی پیدا می کنند.

 

https://up.rozbano.com/view/2973129/Knitwear%20Training-01.jpg

آموزش آشنایی با انواع کاموای بافتنی

 

3 – کاموای پشم

کاموای پشمی با درصدهای مختلف پشم 50،40،30 و یا 100 درصد پشم در بازار موجود است. نخ هایی که از با درصد بالاتری از پشم موجود هستند معمولا از گرما و کیفیت بیشتری برخوردارند. در هنگام بافت کاموای پشمی بهتر است بافت خیلی محکم و سفت نباشد زیرا در اثر شستشو بافت به هم پیچیده و کار سفت و غیر قابل انعطاف می شود. بهتر است برای بافت لباس های رو، مثل مانتو و پالتو و ژاکت از نخ های پشمی استفاده شود.

 

4 – کاموای موهر

این نوع نخ های پوشیده از پرزهای کوتاه و گرمی هستند. این پرزها بافت را گرم تر و حجیم تر می کنند. کاموای موهر نیز نباید خیلی محکم و سفت بافته شود. این نخ از نرمی خاصی برخوردار است ولی به دلیل پرزهای زیادی که دارد بهتر است برای لباس بچه ها استفاده نشود چون ممکن است این پرزها وارد دهان و ریه بچه ها شود.

 

5 – کاموای بالی

کاموای بالی به نوعی نخ نوار مانند گفته می شود. این نوع نخ بیشتر برای لباس های فانتزی و بافت های توری مناسب است.کاموای بالی نخ لخت و سبکی است و در اثر شستشو کیفیت خود را از دست نمی دهد.

 

https://up.rozbano.com/view/2973131/Knitwear%20Training-03.jpg

آشنایی با انواع نخ و کاموا در بافتنی

 

6 – کاموای زنجیره

نخ های زنجیره نخ های تابیده و محکمی هستند. تارهای این نوع نخ کاملا به هم پیچیره اند. در واقع تارها از یکدیگر باز نیستند. معمولا ضخامت نخ های زنجیره کمتر از نخ های دیگر است و برای لباس های توربافت سبک و محکم مناسب است زیرا این نوع نخ ها با وجود ظرافت و سبکی از استحکام خوبی برخوردار هستند.

 

7 – کاموای ابریشمی

نخ های ابریشمی بعضا از ابریشم طبیعی و غالبا از ابریشم مصنوعی تهیه می شوند. این نوع نخ ها در حین بافت کمی لیز است و ممکن است دانه ها هنگام بافت روی میل سر بخورد. از این رو بهتر است هنگام بافت نخ های ابریشمی از یا لا نخ زنجیره هم رنگ آن یا نخ 13-2 استفاده شود. ترکیب این نخ با کاموای ابریشم کاری زیباتر و مقاوم تر به ما می دهد و از افتادن و شل شدن بافت ابریشم جلوگیری می کند.

 

https://up.rozbano.com/view/2973133/Knitwear%20Training-05.jpg

روش صحیح شستشو لباس های بافت

 

نحوه صحیح شستشوی لباس های بافتنی:

معمولا توصیه می شود برای شستشوی لباس های بافتنی از ماشین لباسشویی استفاده نشود. توصیه ای که ما به شما در این جا می کنیم این است که بافت مورد نظر خود را حدود 1 تا 2 ساعت (بستگی به میزان چروک لباس) درون محلی از آب و پودر مایع لباسشویی قرار دهید تا چرک لباس کاملا از آن جدا شود. در صورت نیاز مقداری آن را چنگ بزنید. چرک لباس که کاملا جدا شد آن را داخل لباسشویی قرار دهید و درجه ماشین لباسشویی را روی آبکشی و خشک کن قرار دهید و اجازه دهید لباس بافتنی شما توسط ماشین لباسشویی آبکشی و خشک شود.

 

https://up.rozbano.com/view/2973134/Knitwear%20Training-06.jpg

نحوه صحیح شستشوی لباس های بافتنی

 

بعد 6 الی 7 دقیقه لباس نم دار را خارج کرده و روی یک سطح صاف قرار دهید تا نم آن به کلی برطرف شود. بهتر است در این مرحله لباس را به حالت پرس شده کاملا منظم و صاف کنید تا همان حالت خشک شود. ثابت شده است که خشک شدن لباس بافتنی با آب زیاد حتی لباس اگر آویزان هم نباشد صدمه زیادی به بافت می زند زیرا زمان زیادی صرف از دست رفتن آب اضافه می شود و در این فاصله زمانی کاموا فرم خود را از دست می دهد. از این رو هر چه زمان خشک شدن کاهش پیدا کند بافت شما شکل اولیه خود را بیشتر حفظ می نماید.

 

https://up.rozbano.com/view/2973136/Knitwear%20Training-08.jpg

چگونه لباس های بافت را اتو کنیم؟

 

نحوه صحیح اتو کردن لباس های بافتنی:

حالت اول : لباس بافتنی با توجه به نوع کاموایی که در آن به کار رفته است قابل پرس شدن است. در اکثر مواقع هیچ گونه نیازی به بخار یا پرس شدن لباس بافتنی نیست. اگر مایل هستید بافت شما پس از کامل شدن صاف و یک دست شود به جای اتو کردن آن را به همان روش شستشو یعنی داخل ماشین لباسشویی بدون درجه شستشو فقط آبکشی و خشک کن قرار دهید. لباس را با نم کم خارج کنید. در قسمت تمیزی از منزل مثلا در زیر فرش یا زیر تشک تخت ملحفه ایی پهن کنید و لباس را کاملا مرتب و منظم روی ملحفه قرار دهید. ملحفه دیگری روی لباس بیاندازید و فرش یا تشک را روی آن پهن کنید. حداقل 24 ساعت لباس را در همان حالت قرار دهید. بعد از این زمان لباس کاملا خشک و پرس شده است و بدون حرارت دادن کاملا حالت اتو خورده به خود گرفته است.

 

https://up.rozbano.com/view/2973135/Knitwear%20Training-07.jpg

روش صحیح اتو کردن لباس های بافت

 

حالت دوم : برای اتو کشیدن بافتنی به این شکل است که لباس بافته شده را روی سطح صافی قرار دهید پارچه نم داری روی آن بیاندازید و اتو را با درجه پایین روی پارچه نم دار گذاشته و قسمت، قسمت این کار را تکرار کنید. هرگز اتو را روی پارچه نم دار نکشید. یعنی اتو را روی پارچه گذاشته و بردارید و روی قسمت بعد بگذارید.

 

https://up.rozbano.com/view/2973137/Knitwear%20Training-09.jpg

روش درست اتو کردن لباس های بافتنی

 

حالت سوم : برای صاف و یک دست شدن بافتنی این است که با استفاده از اتوی بخار صنعتی از قسمت زیر دستگاه بخار به لباس زده شود و از دستگاه پرس روی لباس استفاده نشود. با اتوی خانگی می توانید این کار را از فاصله 2 تا 3 سانتی متری از روی لباس انجام دهید. یعنی اتو را 2 تا 3 سانتی متر بالاتر از سطح لباس نگه دارید و به فواصل منظم به لباس بخار بزنید.

 

 

گردآوری شده در: بخش هنرکده رزبانو


به کانال تلگرام رزبــــانــــو بپيونديد !

کلمات کليدي

بافتنی

کاموا

شستشو

اتو کردن

مطالب مرتبط
نظرات اين مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]